keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Vadelmaleivoksia vieraille -raakana

Kiva kun käy vieraita! Ja ihanaa kun saa kestitä raakana!


Vadelmaleivokset  6 kpl

Pohja
1 dl manteleita
1 dl idätettyä tattaria
7 kpl kuivattuja taateleita (+vettä liotukseen)
1,5 rkl raakakaakaojauhetta
ripaus ruususuolaa

Liota taateleita ainakin muutama tunti, 2-3 rkl vettä voisi olla sopivasti. Tehosekoita mantelit murumaiseksi. Sekoita kaakao ja suola joukkoon. Lisää tattari ja taatelit sekaan ja surauta tasaiseksi. Lisää liotusvettä kunnes saat koossa pysyvän ja muotoiltavan massan. Painele taikina ohueksi kerrokseksi muffarivuokien pohjaan ja reunoille. Metallinen muffaripelti on tässä hyvä tuki.

Täyte
2 dl cashewpähkinöitä
3 rkl sitruunamehua
3 rkl agavesiirappia
hyppysellinen vaniljajauhetta
30 g kaakaovoita
Liota cashewpähkinöitä ainakin muutama tunti. Kaada vesi pois ja huuhtele pähkinät. Teho- tai sauvasekoita pähkinät sitruunamehun ja agaven kanssa hienoksi, lisää myös vanilja. Sulata kaakaovoi vesihauteessa ja surauta joukkoon. Jaa täyte leivospohjille ja tasoita pinta. Laita jähmettymään jääkaappiin pariksi tunniksi tai seuraavaan päivään. Lisää päälle vadelmia ja tarjoile.
Minulla jäi täytettä hieman yli ja herkuttelenkin sen iltapalaksi vadelmien kera :)



ja vielä leikattua leivosta

Tarjoilin myös raakasuklaata, mutta edellinen ohjeeni on parempi, joten nyt ei reseptiä tule. On se kumma kun ei pysty noudattamaan hyväksi havaittua reseptiä, vaikka se olisi omakin ;)
höystettynä kuorituilla hampunsiemenillä, kookoshiutaleilla ja kuivatuilla viikunoilla

ja pelkällä hampulla (kuoritut hampunsiemenet ovat uusin innostukseni!)

Kuvaamatta jätin omenasta, kaalista ja spiruliinasta tekemäni myrkynvihreän mehun, sekä kestosuosikkimme porkkanatikut. Varttia ennen vieraiden tuloa lueskelin Mea Salon Hellaton kokki -kirjaa ja sitten pitikin tekaista tarjolle vieklä kukkispoppikset kun ainekset olivat sopivasti kaapissa. Ja resepti äärimmäisen helppo!

Mea Salon Kukkispoppis
1 kukkakaali
1/2 dl oluthiiva
1/4 tl suolaa
Kukkis paloiksi ja mausteet sekaan!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Moikka!

Vietämme Uudessa Mustassa ensi kuussa Paluu juureksiin -marraskuuta. Se tarkoittaa sitä, että kuukauden aikana pyrimme buustaamaan kotimaisia juureksia parhaamme mukaan. Juureksethan ovat toki pop, mutta kukaan ei enää jaksa vetää yhtään lanttumössöä tai punajuuripaistosta – nyt tarvitaan jotain uutta.

Siihen liittyy myös blogihaasteemme, johon toivoisin sinun ehtivän osallistua - punajuuriviikolle osallistunut leafy lunchin Nonnis on nimittäin haastanut sinut! Haaste on jaettu neljään eri juurekseen, joista jokaista kokkaillaan vuoroviikoin. Ajatuksena on tuoda suomalaisiin raaka-aineisiin maailman maustetta. Ideat voi siis poimia ulkomailta: miten juures taipuu sushiin, mezeen, tortillaan, pastaan, you name it!

Ensimmäinä estradille astui siis punajuuri, jonka annista kokoamme jutun ensi keskiviikoksi. Seuraavaksi areenan valtaa lanttu, josta siis toivoisimme sinun loihtivan jotain uutta, houkuttelevaa ja ulkomailta lainattua.

Haasteeseen osallistuminen tapahtuu näin:

– Ilmoita minulle hanne.valtari/at/tarinatalo.fi -osoitteeseen tiistai-iltaan 8. marraskuuta mennessä, että olet mukana. Näin osaan linkata blogisi haasteesta kertovaan juttuun sivuillemme.
– Kehittele marraskuun toisen viikon aikana (9.–15. marraskuuta) lantturesepti, toteuta se ja tee repeptistä postaus. Ideoiden lainailu on tietenkin sallittua, joten ihan ikiomaa ohjetta ei nyt vaadita. Lähetä minulle sähköpostiin linkki, kun reseptipostaus on valmis.
– Haasta yksi tai useampi blogi kolmannen viikon haasteeseen, jossa keskitytään palsternakkaan. Lähetä haaste mahdollisimman pian, niin että bloggaajat ovat valmiina, kun kolmannen viikon haaste käynnistyy 16. marraskuuta. Voit myös mainita haastamasi blogin omassa blogissasi. Lähetä haastamasi blogin yhteystiedot minulle, jotta osaan informoida heitä tarkemmin haasteesta.
– Jos haluat osallistua useampaan viikkohaasteeseen, se on tietenkin enemmän kuin sallittua!

Jokaisen haasteviikon loputtua kerään resepteistä koosteen, joka julkaistaan Uuden Mustan sivuilla keskiviikkoisin. Käytän mahdollisesti jutussa myös haasteeseen osallistuneiden reseptikuvia, mutta merkitsen tietenkin kuvaajaksi bloggaajan – onko tämä sinulle ok?

Iloa ja aurinkoa!
Hanne